RSS

Miten tehdään järkeviä ostoksia?

16 Kes

Mulla on monta heikkoa kohtaa. Yksi on kirjat, toinen on käsityöt. Langat, kankaat, käsityö- ja koiralehdet. Mun ei tarvitse edes perustella itselleni, miksi nyt voin ostaa ja tilata sitä ja tätä. Mitä myöhempi ilta, sitä vähemmän edes tuntuu siltä, että pitäisi hankintoja miettiä. Minähän ostaisin kaiken ruokaa myöten netistä, jos vain olisi kotiinkuljetuspalvelu. Onneksi ei ole. Paikan päälle meneminen ja konkreettinen rahan antaminen – korttimuodossakin – vaatii enemmän etukäteen ja tuntuu enemmän jälkikäteen siltä, että nyt on ostettu. Nettikauppa on vain klik-klik, kiitos Paypalien ja 1Clickien ei tarvitse edes etsiä rahapussia eteisessä olevasta laukusta, että voisi ostaa. Onko ostaminen sama kuin tuhlaaminen?

Tällä hetkellä haluaisin ostaa Joka tyypin kaavakirjan. Mulla on kakkososa, mulla on kankaita, kaavapaperia, ompelulankoja, ompelukone lainassa. Mulla ei tunnu olevan aikaa eikä uskallusta, enhän osaa ommella. Joka tyypin kaavakirja II asuu hyllyssä, mutta tuntuu siltä, että ykkösosa olisi oikein hyvä täydennyskappale. Olen kauhea välineurheilija: ennen kuin hommasin koiran, tilasin koiralehtiä ja koirakirjoja ja ostin koiratarvikkeita ja kävin kursseilla. Ennen ensimmäistä kuntosalikäyntiä toukokuussa ostin kassillisen liikuntavarusteita (onneksi mulla oli kengät olemassa jo ennestään, vähän käytetyt). Ennen kuin olen ommellut kotona yhtään vaatetta alusta loppuun, joka nurkassa on kangaskasseja ja erilaisia ompeluoppaita. Silti tuntuu, etten voi ommella mitään, ennen kuin Joka tyypin kaavakirja kököttää hyllyssä.

Onko netistä tilaamisella itseisarvo? Miksen mieluummin tukisi niitä liikkeitä, joihin on vartin matka linja-autolla? Kliketiklikkailin itseni jo Hintaseuranta-sivuille ja melkein klikkasin halvimman nettikaupan auki. Tuli mieleen, että minulla on uusi blogi, joka kaipaa täytettä. Menen huomenna joka tapauksessa keskustaan, ja töiden jälkeen ehdin varmasti käydä kivijalkakaupassa katsomassa, voinko saada kaavakirjani heti. Jos kirjaa voi selata, saatankin tulla siihen tulokseen, etten tarvitse sitä. Hintaa voi olla niin paljon, että ostan mieluummin nettikaupasta. Voi olla, että koko kaupassa ei ole yhtään kappaletta jäljellä, ja joudun tilaamaan netistä. Parhaassa tapauksessa tykkään kirjasta ja ostan sen heti, ja ensi viikolla ompelen siitä jo jotain. Ihan varmasti.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 16.6.2011 Kategoria/t: ostostelu

 

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: