RSS

Syyskuun ruokakauppahaaste

02 syys

Pakko se on kokeilla jotakin, ettei elämä käy tylsäksi. Meidän kahden hengen ja yhden koiran taloudessamme menee ihan tolkuttomasti rahaa ruokakauppaan – ei siis pelkästään ruokaan, vaan marketissa käydessä tulee ostettua sitä sun tätä ja vähän vielä jotain muuta. Balancionin trendi näyttää, että meillä menee pilkkomattomiin ruokakauppakäynteihin rahaa hieman yli 400e kuussa (yhteiseltä tililtä), ja se on ihan ihan ihan liian paljon. Sitä ei kestä talous eikä sitä kestä ruuanlaittaja, jolla ei siitä huolimatta ole juuri mitään ideoita, mitä laittaa ruuaksi tänään huomenna ylihuomenna ensi viikolla.

Pikkufaktoja on semmoiset kuin että useimpien aterioiden pitää olla kelvollista eväsruokaa. En tykkää mikrotetuista keitetyistä perunoista, joten useimmin laitan viikolla lisukkeeksi riisiä tai makaronia. Teen kerralla ruokaa koko lihasta tai kalasta, ja useimmiten ruuasta riittää ainakin kolme annosta syötävää. Olen inspiraatiokokki, joten kaapista täytyy löytyä perusaineet aina ja vielä vähän (tai aika paljonkin) ekstraa päälle. Kaikkein mieluiten laitan sellaista ruokaa, jota en ole aiemmin tehnyt, mutta joka ainesosiensa perusteella voisi olla hyvää. Kokeilen uusia reseptejä mielelläni, mutta uusia ruoka-aineita vain harvoin.

Päätimme kokeilla, saisimmeko painettua ruokakauppalaskun syyskuulta 390 euroon tai alle. Tiedän, että eniten rahaa kuluu suunnittelemattomiin ostoksiin, ja eniten ruokaa heitetään hukkaan siksi, ettei ole suunniteltu, milloin syödään mitäkin. Onneksi on nykyään olemassa beta-vaiheessa kehitteillä oleva Foodie.fm, jonka avulla saa suunniteltua suht näppärästi ruokalistaa ja ruokalistan perusteella ostoslistaa. Meidän kokeilummedroidscan-scan-2011.09.02_16.39.43.949.jpg_963 puolesta Foodiessa on sekin hyvä puoli, että siellä on lähestulkoon kaikilla tuotteilla lähestulkoon oikeat hinnat, jotka lähestulkoon on syötetty sovellukseen lähi-Prismamme perusteella. Foodiessa on reseptihaku, ja yhdellä klikkauksella reseptin vaatimat ainesosat saa siirtymään ostoslistalle (ei ihan täydellisesti vielä, mutta sinne päin). Kehitystyö on siinä mielessä näkyvää, että ylläpitäjille voi lähettää helposti palautetta, kysymyksiä ja kehitysehdotuksia, ja ylläpitäjät vastaavat. Tämä ei muuten ole maksettu mainos, vaan Foodie sattuu istumaan minun tarpeisiini ja toiveisiini erinomaisen hyvin. Käytin sovellusta viimeksi keväällä, ja siitä se on kehittynyt tosi paljon käytännöllisemmäksi. Android-sovellus on buginen kuin kivinen pelto, mutta ostoslistan saa ihan tulostettua hintoineen perinteisenä paperiversionakin. Niin, ja kun minulla on taipumus suosia S-ryhmää, vaikken keskitäkään erityisesti, niin tämähän helpottaa kauppareissuja entisestään.

336,59e jäljellä. Päätimme muuten kai senkin, että jos halutaan ostaa herkkuja (karkkiasipsiä lähinnä koskee), niin ne pitää maksaa omilta tileiltä. Kaunistaa meinaan meidän kauppalaskua tämä rajaus jonkin verran…

Kauppakuitti kuvattu Droid Scanilla, lähetetty Evernoteen ja siitä tallennettu tähän postaukseen. Ah, teknologiaa!

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 2.9.2011 Kategoria/t: budjetti, ostostelu, vimpaimet

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: