RSS

Heti taas kauppaan

12 Kes

Edellinen ruokakauppapostaus oli sunnuntaina ja nyt heti tiistaina uusi. Tiedossa oli jo sunnuntaina, että pian täytyy käydä kaupassa uudestaan, koska maitolitran hinta on täällä jotain aivan käsittämätöntä, enkä kanna sitä yhtään kauempaa kuin on pakko. Tämä kännykällä otettu kuva on minikokoisen lähi-Siwamme tarjonnasta.

Koiralla on oma budjettinsa, joten tästä 11,13 euron menoerästä ”vain” 10,09 euroa vähentää ruokaostosbudjettiamme, joka on hujahtanut jo 133 euroon. Oikein kiva, kun muistetaan, että 18 päivää on vielä jäljellä tätä kuukautta. Pari kolmekymppiä per kauppareissu tuntuu tosi vähältä, mutta tekeepä viisi sellaista reissua viikon sisään niin ei enää tarvitse ihmetellä, mihin raha katoaa. 

  • maitoa
  • viiliksiä
  • omenoita
  • leipämakkaraa
  • nektariineja
  • myslipatukoita
  • koiralle vihanneksia.

Tälle kuulle on kyllä ”takataskussa” palautuspullot, jotka odottavat viejäänsä kaapissa, ja mahdollinen Ykkösbonus-palkintopisteiden muuntaminen Siwan lahjakorteiksi (970 pisteellä saa 10 euron lahjakortin). Olin ajatellut säästellä pisteitäni Ristomatti Ratian Grafico-kulhoihin (4 kpl setti 3900 pistettä), mutta en todellakaan saa kasaan puuttuvia 1700 pistettä elokuuhun mennessä, jolloin arvelen vanhimpien pisteideni vanhenevan pois. Tuo vaatisi monen sadan euron Siwa-ostoksia kuukaudessa, eikä minua huvita kaikkea ostaa sieltä, koska maitoa lukuunottamatta se on hitusen kalliimpi kuin paikalliset automarketit, eikä valikoima riitä millään. Tuotteita on tietysti laidasta laitaan, mutta se halvempi vaihtoehto puuttuu käytännössä kokonaan.

Päiväysalennettujen tuotteiden kuvaaminen on vähän vastenmielistä. Minähän myönnän sillä tavalla varsin julkisesti netissä, että meillä ostetaan vanhaa ruokaa. Noissa viilipurkeissakin on päiväys sillä tavalla, että ei se kolmas purkki ylihuomenna pilaantumaan ole ehtinyt. Minä en syö mutta mies. Enkä hippeile, mutta olen sattuneista syistä nähnyt ruokakaupan hävikin määrän, ja ihan mielelläni sitä aina silloin tällöin pienennän. Viiliksiä ei juuri muulloin tule ostettuakaan kuin päiväysalesta.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 12.6.2012 Kategoria/t: budjetti, ostostelu

 

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: