RSS

Lidlissä kävin

29 Kes

2012-06-29 19.04.54

Pitkästä aikaa kävin Lidlissä. Ei ole minun kauppani. En Saksassakaan pitänyt siitä, että ruoka myydään suoraan niistä laatikoista, mistä sattuvat tehtaalta tai tukkurilta tulemaan. Esillepano tietysti vaikuttaa ilmapiiriin, mutta minä luulen ihan mutulla, että suomalaiset eivät vierasta Lidliä siksi, että se on olevinaan saksalainen (muutahan saksalaista siellä ei ole kuin pari sipsipussimerkkiä ja tietysti esillepano ja asiakaspalvelumalli) vaan siksi, että Lidlissä ei vaan käydä. Televisiomainoksessakin pureuduttiin tähän, jos muistatte, kun perheenisä selitti puhelimessa kaverilleen, kuinka he eivät missään Lidlissä ole vaan jossain ihan muualla. Mainoksen pääviesti kuitenkin oli, että Lidlissä myydään suomalaisia tuotteita. Myydäänhän siellä, mutta kaupan imago mättää.

Nyt joku huutaa, että Lidl on halpa! Kuvassa vasemmalla näkyy kaksi purkkia maitoa, 79 senttiä per purkki, ja ”Kartanon” korppukinkkua, joka oli erikoissuperhypertarjouksessa 1,49 euroa / 200 g. (Ruokabudjetissa on jäljellä 53 senttiä!) Maito on suomalaista ja korppukinkku on Wurstin tekemää, mutta maksoi tarjoushinnalla 80 senttiä vähemmän kuin sama tavara Wurstin omassa paketissa lähi-Siwamme hyllyssä. Mitä tulee maitoihin: kaupoissa maitolitran hinta tuntuu olevan tuulesta temmattu tuottajahintoihin nähden, paikalliset kaupat nostivat muutama kuukausi sitten litrahintaa n. kymmenellä sentillä, ja maidosta tuli kalliimpaa kuin Helsingissä. Sen vuoksi maitolitran hintaan ei voi yksistään perustaa mitään hintayleistyksiä.

Leipämakkaran normaalihinta taas hintalapun mukaan olisi ollut 1,99 euroa / 200 g, ja Siwassa hienommassa paketissa sama makkara maksaa 2,39 e / 200 g, tarjouksesta voi saada esimerkiksi neljällä eurolla kaksi pakettia ja bonuspisteet päälle. Näin ollen makkarapakettikaan ei kelpaa hintayleistyksen pohjaksi.

Seuraavaksi pitää huudella bonusjärjestelmistä ylipäätään, kuinka on niin hienoa, että Lidlissä semmoisia ei ole. Minäpä väitän, taas mutulla, että Lidlin muutamien senttien erot normaalihinnoissa johtuvat siitä, että esillepanoon ei panosteta työtunteja, joten siihen ei kulu niin paljon työvoimakustannuksia kuin bonuskaupoissa. Lisäksi pitää muistaa sekin, että jos Lidlissä myytäisiin samaa tavaraa samoissa paketeissa kuin vaikka Prismassa, niin hintavertailussa olisi jotain järkeä ja voisi suorilta ehkä sanoakin, että Prisman hinnoissa on bonuslisää. Vaan Lidlin tuotevalikoima on suppeampi kuin vastaavan kokoisen S-Marketin, ja merkit ovat halpismerkkejä. Mistä johtuu, että Wurstin korppukinkku on Lidlissä eri tuotemerkin alla ja ihan erilaisessa paketissa halvemmalla hinnalla?

Minulla ei ole mitään halvempia hintoja vastaan. Satunpa vain olemaan sitä mieltä, että kunnollinen ruoka kunnollisessa kaupassa maksaa. Kuluttajana maksan mielikuvista, laadusta, esillepanosta, asiakaspalvelusta, itse tuotteesta ja viimeisenä kaikista niistä kustannuksista, jotka on leivottu hintalapun hintaan. Ehkä minä en ole Lidlin kohderyhmää.

Loppukaneettina vielä, että jos Lidl olisi lähin kauppa, kyllä minä sieltä maidot hakisin, mutta meidän tapauksessamme sinne on kaikkein pisin matka, välille mahtuu kolmen muun ketjun liikkeet ja pari kioskia.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 29.6.2012 Kategoria/t: budjetti, Ei kategoriaa, ostostelu

 

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: