RSS

Onko koolla väliä?

24 Hei

Mietin tänään taas tätä budjettiasiaa. Mistä tiedän, että juuri tämä budjetti on meille oikea? Mistä tiedän, pitäisikö sitä kasvattaa? Mistä tiedän, onko tämä liian pieni budjetti, ja turhaan räpistelen? Pitääkö silti leikkiä tällä summalla budjettileikkiä, jos, niin kuinka pitkään?

Ruokakauppabudjettiin ei kuulu työpaikkojemme välipala-automaattien tyhjennys eikä harvinainen ”ulkona” syöminen. Sen sijaan töihin ostettavat eväät pääasiallisesti kuluvat ruokakaupparahoista, koska niin se vain nyt on. Tänään kuitenkin ostin suklaapatukoita töihin naposteltavaksi ja päätin, että en vähennä niitten osuutta jo ennestäänkin kutistuneesta ruokakauppabudjetista. Samoja patukoita olisin kuitenkin ostanut välipala-automaatista tuplahinnalla, joten ihan helposti saan päässäni käänneltyä tämän niin, että fiksusti tein kun ostin marketista enkä automaatista. Sääkin on niin masentava ja muita koottuja selityksiä. En ottanut patukoista edes kuvaa, koska niitä ei lasketa ruokakauppabudjettiin.

Onhan kai vähän teennäistä ja itsensä huijaamista tehdä tällaisia sopimuksia itsensä kanssa, mutta minä teen niin, koska minä voin. Olen hyvin tyytyväinen siihen, että voin vapaaehtoisesti enkä tilanteen sanelemasta pakosta yrittää pysyä tietyissä rajoissa ruokaostosten suhteen. Tänäänkin ostin pari tuotetta, jotka amerikkalaisia esikuviani mukaillen menevät ”fancy stuff”-kategoriaan – jos olisin halunnut, olisin voinut jättää tuotteet ostamatta tai korvata ne halvemmilla puoliksi samanlaisilla.

Helsingin herkkuja sunnuntailta: herneitä, jugurttia, nektariineja, porkkanoita, ruisleipää ja ”fancy lettuce”.

Perusostoksia kotikulmilla: maitoa, ruokakermaa, omenoita, paprikoita, tomaatteja, kurkku, banaaneja, vähän parempaa leipämakkaraa salaattia varten päiväysalesta, leipäjuustoleipä ja jäätelöä!

Jauhelihaohratto näytti ja maistui niin budjettiruualta, että kaupassa ilman ruokalistaa ostoksia tehdessä koriin putoili aineet vähän parempaan lounassalaattiin. Tosin, koska salaattilounas on viikottaisena ilmentymänäkin poikkeus, se vaikuttaa aina vähän paremmalta ruualta. Ruokakauppaan on käytettävissä 27 euroa, kuukautta kuusi päivää jäljellä.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 24.7.2012 Kategoria/t: budjetti

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: