RSS

We are victorious

29 Hei

Kuukausi on ohi. Epävakainen sadesää on vaihtunut epävakaiseen hellesäähän, miehellä alkoi kesäloma ja ruokakaupparahat riittivät siihen, mihin pitikin. Huomenna ja ylihuomenna ei tarvitse käydä kaupassa, joten voin julistaa tämän kuukauden onnistuneen hyvin siihen nähden, että alkukuusta paloi rahaa.

Maitoa, jugurttia, omenamehua, nauriita, palsternakkaa, kesäkurpitsa, paprikoita, kaali, banaaneja, omenoita, broilerin koipireisiä, kylmäsavulohta.

Ruokarahaa oli jäljellä noin 24 euroa, ja näihin meni 23,07 euroa. Jäljelle jäi noin euro, mikä on viisikymmentä senttiä paremmin kuin viime kuussa.

Ruokalistalla on ranskalaista kanapataa, lohikasvispastaa ja naudanlihavokkia. Kanapataa varten piti ostaa melkein kaikki reseptin ainekset, lohipastaan osa ja naudanlihavokkiin vain paprikaa. Vielä tehokkaamminkin olisi voinut kaappeja tyhjentää, mutta on ihan hyvä, että kuun lopussa kaapeissa on vielä raaka-aineita. Eurot olisi saanut venymään enempäänkin suunnittelemalla kahden hengen lohipastan tilalle esimerkiksi kahdeksan hengen perunalaatikon. Näköjään meillä on tällä budjetilla välillä varaa syödä lohipastaa, joten syödään.

Foodie.fm on tärkeä apuväline siinä, että saan ruokarahat riittämään. Palvelussahan voi valita jonkun reseptin ja lisätä sen aineet ostoslistalle, joka hakee sattumalta juuri meidän lähi-Prismamme hintatiedot raaka-aineille. Napsin ostoslistalta pois ne tuotteet, joita on jo kaapissa, ja jos jäljelle jää liian suuri summa, vaihtelen raaka-aineita halvempiin tai vaihdan koko reseptin, jos ruuan idea menisi vaihdoissa hukkaan. Esimerkiksi tuo ranskalainen kanapata pitäisi tehdä paremmasta kananlihasta, mutta vaihdoin sen koipireisiin, jotka toimivat aivan yhtä hyvin, kun kuitenkin on arkiruuasta  kysymys. Tämän vaihdon ansiosta oli mahdollista ostaa parisataa grammaa kylmäsavulohta. Jonkin sortin hedelmiin pitää aina jäädä varaa.

Olen leikitellyt ajatuksella pitää joskus luomuruokakuukausi, jolloin unohtaisin budjetin, mutta suunnittelisin ruokalistan kuten nytkin, ja ostaisin kaiken mahdollisen luomuna menemättä varsinaiseen erikoisliikkeeseen luomun perässä. Toinen kiva idea näiden kahden rahankyttäyskuukauden jälkeen olisi osta mitä haluat -kuukausi, jolloin saattaisin suunnitella ruokalistan, mutta ostaisin listan ulkopuoleltakin kaikkea, mitä mieli tekee. Valitettavasti ainakin jälkimmäinen versio tosin saa odottaa kunnon lottovoittoa.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 29.7.2012 Kategoria/t: budjetti, ruokalista

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: