RSS

Elohiiri kauppakassissa

01 Elo

Banaaneja, täysjyvänutskuja, kahvia, maitoa, metvurstia, kashyypähkinöitä, oivariinia ja omenoita.

Niin pyörähti käyntiin elokuu ja edelleen samalla budjetilla mennään. Ensimmäinen päivä vasta takana ja 297 euroa jäljellä. Halvimmillaankin pähkinät ovat tosi kalliita. Mies kävi kaupassa hakemassa perustarviketäydennystä ja kuvasi hienon omenasommitelman. Varsinaista ruokalistaa ei tälle viikolle ole sen pitemmälle vielä mietitty, huomenna sitten.

Pähkinöitä ja nuudeleita tarvittiin tähän kaalisalaattiin, jota suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Ajattelen mielelläni, että hyvistä raaka-aineista tulee hyvää ruokaa, ja aina välillä kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Omnomnom. Pähkinät muuten kannattaa paahtaa, itse en ehtinyt, kun tuli kiire herkutella.

 Kahvin hinta on kuukauden aikana pudonnut 2,99 eurosta 2,75 euroon. Voi olla, että kohta puoliin pitää uhrata kuukausibudjetista osa kahvin varastointiin talven varalle.

Olen nyt alkanut kiinnittää huomiota nettilehtien ruokapolitiikkaa käsitteleviin artikkeleihin. Liikaa uusi harrastukseni ei vie aikaa, sillä olen bongannut vasta Taloussanomista pari artikkelia 30.7.

Kauppareissu kallistuu – ja kohta tiedetään, paljonko Artikkelin lopussa on listattu syitä, miksi ruoan hinta nousee. Muuten artikkelin innoittimena lie ollut huono säkä säiden suhteen ja se, että ruoan hinnan jatkuvasta noususta pitää aina välillä kirjoittaa. On harmillista, että ruoan hintaan siitä kirjoittaminen ei vaikuta sitten tippaakaan.
Ihmiskunnan viljasiiloissa vain murut jäljellä Lukija pyritään huolestuttamaan naamalle lävähtävästä maailmanlaajuisesta ruokakriisistä, mutta itse asiassa aiheena on vuosien 2008 – 2010 ruoan hinnastakin johtuneet levottomuudet, ja välissä vain todetaan, että niistä ei ole vieläkään palauduttu.

Mainokset
 
3 kommenttia

Kirjoittanut : 1.8.2012 Kategoria/t: budjetti, lisää luettavaa, ruokakuvat

 

Avainsanat: , ,

3 responses to “Elohiiri kauppakassissa

 1. riikka

  3.8.2012 at 19.49

  Täten taas ilmoitan käyneeni lukemassa! Haittaako jos ei oo mitään ruokakommentoitavaa?:D

   
 2. lintulainen

  3.8.2012 at 20.06

  Saa kaikkea muutakin kommentoida, totta kai 😀

   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: