RSS

Uusi puhelelu

19 Elo

Olin jo pitkään haaveillut kosketusnäyttöluurista, jossa on fyysinen skandillinen qwerty-näppäimistö. Töiden kautta sain halvalla Nokian E7-puhelimen, ja pari päivää olen sen kanssa nyt pelannut. Androidia on käytettävyyden puolesta ikävä, samoin Androidin markettia, sillä Nokian Ovi -kauppa on siihen verrattuna sisäpihalle rakennettu liukumäki, jos Androidin sovelluskauppa on jättihuvipuisto. Ovi-kaupasta yritin latailla niitä harvoja sovelluksia, joita käytän ja jotka voi Symbianille ladata, ja muutamia teemoja lisäksi. Sovelluksista osa latautui, mutta osa jäi ”jonoon odottamaan latautumista” ja siellä ne ovat edelleen. Lähetin sivujen kautta kyselyä, että mikä on vikana, ja sain tällaisen ”vastauksen”, jonka julkaisen alla.

Minun palautteeni: Sovellukset jäävät jonossa lataamista varten -tilaan. Asennusta ei voi peruuttaa tai aloittaa alusta, eikä sovelluksia voi poistaa jonosta.

Diagnostic Information:
Device_Model = E7-00/RM-626
Client_Version = 3.30.014
Firmware_Version = 111.030.0609
Connection_Type = WLAN
Country = FI
Language = fi_FI

—————————–

Nokian ”vastaus” ongelmaani:

Hyvä asiakkaamme,

Kiitos yhteydenotostasi Nokia Care -asiakastukeen. Bellepäivitys, sekä Lumia puhelimien julkaisu on ruuhkauttanut palvelimemme ja olemme saaneet valtavia määriä kysymyksiä, joka on aiheuttanut viivästystä tiedustelujen vastaamiseen. Koska kuitenkin päivittäin nopeassa mobiiliverkosto-maailmassa jokin muuttuu, saattaa olla että olet jo löytänyt ratkaisun ongelmallesi. Alla kuitenkin on ohjeistuksia, joista on suurimmalle osalla asiakaskuntaamme ollut hyötyä. Kiitos ymmärtäväisyydestämme [sic!!!].

Harmillista kuulla kohtaamistasi ongelmista sovellusten asennuksen/maksupalvelun kanssa. Asiakasyhteydenottojen perusteella Nokia Kaupan toiminnassa näyttää ilmenneen jotakin ongelmaa, mutta asia on tiedossa ja tutkittavana. Olethan tarkistanut että sovelluksesi ei ole kuitenkin latautunut Sovellustenhallinnan alle? Olethan tarkistanut että sovelluksesi ei ole latautunut Nokia Kaupan Omat-osioon, mistä sinun tulisi saada ladattua se ilmaiseksi uudelleen? Olethan tarkistanut, että jokin muu ohjelma (esim. Viruksen torjunta) ei ’blokkaa’ sovelluksesi lataamista? Olethan sammuttanut kaikki muut sovellukset ja tiedostot siksi ajaksi kun yritätä ladata sovellustasi? Jos tiedustelusi koskee Navionicsin tuotteita, valitettavasti meistä riippumattomista syistä heidän tuotteensa eivät ole enää saatavilla Nokia Kaupastamme.

Mikäli päivitys Symbian Belleen on kadottanut lataamasi sovellukset laitteesta. Kadonneiden sovellusten uudelleenlatauksen tulisi onnistua Nokia Kaupan Omat-osion kautta, kunhan vain kirjaudut sisään käyttäjätunnuksellasi, jolla olet ladannut sovellukset.

Mikäli kyseessä on ostettu sovellus ja Nokia Kauppa pyytää sinua maksamaan sovelluksesta uudelleen, ota meihin uudelleen yhteyttä kuitissa lukevan tilausvahvistusnumeron, Nokia-tilisi käyttäjätunnuksen sekä – mikäli olet maksanut sovelluksesi puhelinlaskulla -pankkitietojesi kanssa (IBAN ja SWIFT/BIC koodit kansainvälisessä muodossa).  Jos osto on alle vuoden vanha, palautus onnistuu.

Valitettavasti osa sovelluksista ei ole tällä hetkellä yhteensopivia Symbian Belle käyttöjärjestelmän kanssa, sillä sovelluksien valmistajat eivät ole päivittäneet sovelluksia. Suosittelemme tarkistamaan, että kadonnut sovellus ei ole tällä listalla. Listan Symbian Bellessä toimimattomista sovelluksista löydät englannin kieliseltä sivultamme osoitteesta:
http://europe.nokia.com/find-products/nokia-belle-update/nokia-belle-update-faq
Klikkaa kohtaa Nokia Belle& Applications ->  Overview of apps that are not compatible with Nokia Belle yet, nähdäksesi listan yhteensopimattomista sovelluksista.

Löydät tietoja sovellusten uudelleenasennuksesta sekä paljon muita neuvoja täältä: http://europe.nokia.com/find-products/nokia-belle-update/nokia-belle-update-faq .

Mikäli ongelmanasi on Panorama sovelluksen asennus N9 puhelimelle. Suosittelemme sinua lataamaan sovelluksen tietokoneellesi, ja tämän jälkeen Bluetooth yhteyttä käyttäen lähettämään sen puhelimeesi.

Jos tiedustelusi koskee tulevia sovelluksia, tai sovellusten päivityksiä, tai Belle päivityksen saatavuutta juuri sinun puhelimellesi valitettavasti näistä ei meillä ole minkäännäköistä aikataulua. Belle päivitys on myös ainoastaan ladattavissa PC tietokoneen avulla, johon tulee olla asennettuna Nokia Suiten uusin version 3.3.xx. Paras ohjeemme on seuratanokia.fi –sivustoja päivitysten varalta. Sovellusten hinnoittelu eri malleille johtuu puhelimen käyttöominaisuuksista, sekä myyntikampanjoista.

Sovelluksen latausongelmiin suosittelisimme myös suorittamaan puhelimelle ns. kevytresetoinnin (Symbian Puhelimet) ja lataamaan sen jälkeen sovelluksen uudelleen Nokia kaupasta. Pidä puhelimen virtanäppäintä alaspainettuna (n. 8 sekuntia kunnes puhelin värisee kolmesti) ja sammuu. Voit sitten käynnistää laitteen uudelleen painamalla virtapainiketta kertaalleen. Mitään tietoja ei häviä puhelimesta.

Jos kyseessä on N9 älypuhelin, valitse asetuksista Palauta (pohjimmainen valikko) sekä palauta asetukset. Yritä tämän jälkeen uudelleen.

Mikäli ongelma edelleen jatkuu, suosittelen palauttamaan puhelimeen alkuperäiset asetukset seuraavasti (kaikki muut puhelinmallit paitsi N9):

1. Varmuuskopioi Nokia Suitella (Työkalut > Varmuuskopioi)
2. Valitse Valikko > Asetukset ja Puhelin > Puhelimen hall. > Alkup.
asetukset >Poista tiedot ja palauta.
3. Päivitä puhelimen ohjelmisto.
4. Palauta varmuuskopio. (Työkalut > Palauta varmuuskopio)
5. Yritä asennusta uudelleen.
(Anna suojakoodi. Tämä on oletuksena 12345)

Kun olet palauttanut alkuperäiset asetukset, laitteesta katkeaa virta ja se käynnistyy sitten uudelleen. Tämä voi kestää kauemmin kuin tavallisesti. Toimenpide korjaa usein pieniä puhelimessa ilmeneviä vikatiloja.

Jos sinun tiedustelusi koskee Lumia puhelinten Microsoft-pohjaista käyttöjärjestelmää tai ehdoituksia/palautetta, suosittelemme ottamaan suoraan yhteyttä Microsoftiin (puh. 09- 8171 0400)

Pahoittelemme kovasti tämän asian aiheuttamaa harmia ja viivästystä kyselyysi.

Mukavaa päivänjatkoa Sinulle!
Nokia Care

Tässä vastauksessa ei ole mitään muuta hyödylliseen päinkään viittaavaa kuin ohje tehdasasetusten palauttamiseen. Selvästikään ei ole Nokialla ollut enää varaa pitää ihmisasiakaspalvelijoita töissä. Jos itse lähettäisin moisia vastauksia töissä asiakkaille, ei minua kauhean kauan katseltaisi vaan lentäisin pihalle.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 19.8.2012 Kategoria/t: vimpaimet

 

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: