RSS

Sokoksen alesta

04 Tam

Tässä kuussa ei pidä minun enää kahvia ostaman, ellei se lopu kaapista tahi ole oikein hyvässä tarjouksessa. Kaksi pakettia kahvia, 2 kg pussi tavallisia vehnäjauhoja ja kilo sokeria maksoivat 7,47 euroa. Lisäksi kävin hamsteroimassa Sokoksen peilikaapintäyttöosaston alennuskoreista 12,60 euron edestä pesunestettä, käsirasvaa, vanupuikkoja, hammaslankainhässäkkä ja toisenlaista käsirasvaa pumppupullossa. Alennuskoreissa heikko kohtani ovat kivat purkit ja pakkaukset, ja niinpä ostin puolen litran pönikän suihkusaippuaa pelkän pakkauksen takia. Sitä en sentään laske ruokabudjetista pois, vaan se menee omista törsäilyrahoistani.

Lemmikkipalstojen Päivän Peili -osastolla on keskusteltu viime päivinä kovasti ruokamenoista. Sanailun aiheena on huomattavasti pienempi ruokaraha kuin meillä. Osaltaan ostosten kirjaamisella tähän blogiin on tavoite pitää ruokakauppakulut jossain järkevissä rajoissa. En voi kuitenkaan väittää, että pihistelisin ruokaostoksissa vieläkään. Päinvastoin tuntuu siltä, että kun olen oppinut, mihin rahaa ruokakaupassa kuluu, olen alkanut korvata ylenpalttisia herkkumääriä suoraan sanottuna hifistelytuotteilla: voin maksaa 500 g pussista hippijasmiiniriisiä 6,58 e/kg. Toisaalta ”onnistun” jos bongaan tarjouksesta tai päiväysalesta tuotteita, joita meillä kuluu paljon. Ruokamenoissa säästämistä haen eniten suunnittelemalla syömisiämme viikoksi eteenpäin ja välttämällä ruuan hukkaamista, opettelu on edelleen työn alla. Muistatteko muuten joulukuun viimeisestä postauksesta punaisen currytahnan? Avasin kotona toisen kuivakaapin ja siellähän kökötti pari kuukautta aiemmin ostettu iskemätön purkki samaa tavaraa. Ei siis ihan heti lopu kesken. Kuivakaappien inventointi on niin työlästä olevinaan, että seuraavakin ruokalista mentäneen muistin varassa.

Kauppakassin ulkopuolelta meille päätyi äitini myötävaikutuksella puolitoista kiloa erinäisiä kinkkuvalmisteita. Osa oli pakko panna pakkaseen, loppujen syömisessä täytyy olla luova seuraavan parin viikon ajan.

 

Mainokset
 
1 kommentti

Kirjoittanut : 4.1.2013 Kategoria/t: budjetti, ostostelu

 

Avainsanat: ,

One response to “Sokoksen alesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: