RSS

Ne on sukat

20 Tam

2013-01-20 17.47.55Käytän lähes yksinomaan käsin tehtyjä sukkia, ja koska pareja on kierrossa vain muutamat ja varsinkin näin talviaikaan sukat joutuvat koiranulkoilutuskengissä kovalle kulutukselle, olen huomannut vääjäämätöntä hiutumista pohjissa. Parsimiskärpänen ei ole vielä puraissut, mutta ennestäänkin harvoista sukista osa on joutunut korjausta odottavien sukkaparien unohdettuun kaapinnurkkaan juuri ennen kuin hiutuneeseen kohtaan tulee reikä. Näin ollen on entistä vähemmän pidettäviä sukkia, ja ne kuluvat nopeammin. Oli pakko kutoa pikapikaa sukat, joten otin kolmisen vuotta lankalaatikossa marinoituneen ihanan violetin Vuorelman Vedon puikoille ja valitsin malliksi kutakuinkin ajattelematta neulottavan, Ravelry-jonossani vielä pitempään marinoituneen Duckies-mallin.

Lopputulos (Ravelryssa) on ihan kiva, vaikka lanka oli kerittynä kaksi vuotta 11 kuukautta liian pitkään, ja kierre oli löystynyt ja lanka oli epätasaista ja helposti halkeilevaa neulottavaa. 48 silmukkaa, 3 mm puikot ja lankaa kului 81 grammaa, enemmänkin olisin saanut menemään, jos olisin lukenut ohjeen huolella ja aloittanut varren 2×2-joustimella, enkä hyökännyt suoraan mallikertaan.

Pidän palmikkosukista ilman muuta paljon enemmän kuin pitsisukista, mutta tällaiset pikkuiset pitsikuviot ovat älyttömän nopeita neuloa eivätkä ne vaadi keskittymistä juuri ollenkaan, kun taas palmikoissa on aivottomaan neulontaan liikaa palmikonkiertoja. Haaveilen jo graduttomasta ajasta, jolloin voin vihdoin kutoa kaikki upeat palmikkosukat Cookie A:lta ja kumppaneilta…

Ruokabudjetissa on tälle kuulle jäljellä n. 99 euroa, by the way.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 20.1.2013 Kategoria/t: käsityöt

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: