RSS

Valmista x 3

17 touko

1) Gradun arvolause-ehdotus tuli tänään. Gradu hyväksytään, mutta ei kovin mainittavalla arvosanalla. Olen kuitenkin tyytyväinen, koska huonokin arvosana ja valmistuminen on huomattavasti parempi kuin ei gradua ollenkaan eikä siten tutkintoakaan. Byrokratian rattaat pyörivät vielä muutaman kierroksen ja virallisesti saan maisterinpaperit ulos noin kuukauden päästä.

DSCN0050

2) Jääkiekkopelejä olen seurannut puolikkaalla silmällä mieheni seurana. Sain neulottua kämmekkäät Zitron Trekking Pro Natura -langasta, josta kudoin aiemmin nämä sukat. Pesin sukat kerran ja tulivat ulos toinen reikäisenä, toinen pohjasta niin ohenneena ettei silläkään tehnyt mitään. Kerän loppu ei ihan riittänyt kämmekkäisiin, joten purin sukkien varsista jatketta sitten. En punninnut, mutta noin 30 grammaa meni lankaa näihin.

Malli on TiiQ:n Kujeillen, ja projekti löytyy Ravelryn ihmemaasta.

En muuten ole ostanut lankaa ainakaan vähään aikaan. Viikon päästä on tulossa päiväreissu Tallinnaan työporukalla, ja parin kanssa-askartelijan kanssa suuntaamme Karnaluksiin lankakaupoille. Yritän pitää kukkaronnyörit tiukalla siihen asti.

3) Kävin kirjastossa keskiviikkona kuuntelemassa mieskuorolaulua ja lainaamassa hömppää. Valitseminen oli tosi vaikeaa, ja vaikka tuntui, että saan lainata ihan mitä vaan, tuntui myös, että minun ei pitäisi enkä minä saisi ottaa ihan mitä kirjaa vain. Olisi pitänyt esimerkiksi lainata vain korkeampaa kirjallisuutta, kuten Nobel-palkittuja kirjailijoita, Kafkaa ja venäläisiä klassikoita. En lainannut monta kirjaa, kun omassakin hyllyssä on opuksia riittämiin, mutta tavoitin ehkä hiukan siitä kirjaston loppumattoman paljouden tunteesta, joka on ollut monta vuotta tauolla opiskelujen takia. Olen opiskellut väärin, tiedetään.

vaimo22

Melanie Gideonin Vaimo 22 (Gummerus, suom. Paula Takio, 446 s.) on Gideonin ensimmäinen romaani, takakansitekstin mukaan hän on kuitenkin julkaissut jonkun omaelämäkerallisen kirjan ennen tätä, joten ei ehkä lasketa esikoiskirjailijaksi kuitenkaan. Erittäin kevyttä lukemista, kannesta kanteen noin kolme tuntia. Oli tosi mukava huomata, että lukunopeuteni ei ole kärsinyt yhtään. Suomennoksen kielen taso ei ollut ihan priimaa, ja se meinasi taas saada minut tarkastelemaan eikä lukemaan, mutta pystyin lukemaan puolitoista tuntia yhtä soittoa, ja jopa uppoutumaan kirjaan. Kansiteksteissä ylistetään sitä, että romaani on nykyaikainen, kun siinä googletetaan ja facebookataan ja lähetetään sähköpostia. Se onkin ihan hyvä huomio, mutta olen niin pihalla tämän vuosikymmenen naistenkirjallisuudesta, että osaisin arvioida, tekeekö internet-myönteisyys kirjasta erityisen kaltaistensa joukossa.

Itse tarina oli ihan viihdyttävä, mutta ei vavahduttava. En pitänyt kerronnasta kovin paljon, tarina eteni kyllä, mutta kerronta ei ollut … lineaarista? Pitää varmaan seuraavaksi opiskella kirjallisuustiedettä, jotta minulla olisi kirjoista jotain asiallista sanottavaa. Henkilöhahmoissa ei ollut oikein syvyyttä, vaikka varsinkin päähenkilöstä Alicesta kerrottiin paljon. Hyviäkin hetkiä oli, kuten se, kun Alice katsoo miehestään töissä kuvattua videota. Tällaisia kirjoja ahmin lukunälkään silloin kun ei ole kauheasti väliä sillä, mitä luen.

Huomasin, että useimmat lukuhaasteet vaativat etukäteisvalmisteluita. Niinpä en osallistu vieläkään mihinkään haasteeseen.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 17.5.2013 Kategoria/t: käsityöt, kirjat 84.2, lisää luettavaa

 

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: