RSS

99 päivää kesään: päivä 6

28 Hel

Tänään päätetään Suomen edustaja Euroviisuihin. Tänä vuonna koko edustajan valinta on vedetty aivan överiksi, menee niin monessa kohdassa liiaksi yrittämiseksi.

Minulle on sanottu, ettei kotisohvalta pitäisi arvostella, mutta kyllä se on diili, jonka televisioesiintyjä tekee katsojan kanssa. Jos esiintyjä ei herätä mitään mielipiteitä kotisohvalla, esiintyjä on aivan turha eikä kovin kauan tienaa sivutuloja televisiotöillä. Erityisen paljon mielipiteitä herättävät esiintyjät tekevät televisiota päätyökseen.

Olen silloin tällöin miettinyt ihmisiä, jotka pystyvät intohimollaan ja erinomaisuudellaan tienaamaan leipänsä. On ammattimaisia taitoluistelijoita, jalkapalloilijoita, laulajia, soittajia, tanssijoita, muutama taidemaalari, kirjailija ja kuvanveistäjä. Siis nimenomaan ammatteja, joita ei voi opiskella teoriassa. Kuinka nuorena oma juttu pitää löytää, jotta ei tarvitse tehdä niitä töitä, joista tienatuilla rahoilla huippuyksilöiden palkka maksetaan pääsylippuina, taidekauppoina ja kirjakaupan myyntilukuina? Jos töihinlähtö tarkoittaa muutaman kuukauden maailmankiertuetta, tai työhuoneelle meno tarkoittaa yksinäisyydessä keskittymistä ja luomista? Loma on se aika kun ei ole pelejä?

En viitsi turhaan olla kateellinen monesta asiasta, mutta niin pitkälle erikoistunut taito tai kehittynyt osaaminen on aivan mieletöntä. Sitä voi minun näkökulmastani verrata vaikkapa sentiljoonaan, jossa ykkösen perässä on 600 nollaa. Luku on aivan käsittämättömän suuri, kun itseltä onnistuu juuri ja juuri päässälasku sadoilla ja tuhansilla (tasaisilla kymmenluvuilla parhaiten).

Ei ehkä kovin yllättäen linkitän jälleen inspiraatioon. Bloggaamisellakin tehdään rahaa tuolla toisella puolella Atlanttia.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 28.2.2015 Kategoria/t: 99päivää, common rant

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: