RSS

99 päivää kesään: päivä 13

07 Maa

Harjoittelu on ihmeellistä. Harjoittelemalla edistyy. Harjoittelemalla oikeita asioita oikealla tavalla riittävän pitkään pääsee vaikka maailman huipulle. Harjoittelun ei tarvitse olla tavoitteellista, kun harjoittelee omaksi iloksi, mutta harjoittelu kasvattaa nälkää. Tämän verran harjoittelemalla pystyy tähän, ja vain vähän lisää harjoittelemalla pystyy jo tuohonkin. Mielenkiintoista.

Harjoittelen pianonsoittoa. Olen jo aiemmin maininnut, miten säännöllinen huvin vuoksi soittaminen antaa mahdollisuuden hyvinä päivinä hioa jotakin kahden tahdin pätkää kunnes mies on säätänyt television äänenvoimakkuuden niin kovalle, että on pakko siirtyä seuraavaan kappaleeseen, ennen kuin naapurit ovat ovella. Huonoina päivinä voi soittaa läpi sen vähän mitä osaa ja tehdä kaiken sinne päin, ja siltikin huomaa, että hetken soiton jälkeen sormet ovat lämmenneet ja soitto alkaa tuntua paremmalta.

Harjoittelen kirjoittamista. Nyt olen kirjoittanut joka päivä melkein kahden viikon ajan. En tiedä, miten arvioisin, olenko kehittynyt vai en. Kahdessa viikossa ei varmaankaan tapahdu kovin kummoisia. Tekstini eivät ole tavoitteellisia edes siinä määrin, että peräkkäiset virkkeet liittyisivät toisiinsa. Mahdollisesti tuhannen postauksen jälkeen luen näitä kirjoituksia ja järkytyn alkeellisuudestani niin paljon, että silmäluomeni eivät enää suostu sulkeutumaan.

Harjoitteleminen on myös sitä, että aina ei suju ja joskus epäonnistuu kokonaan. Harjoitteleminen on jälkiviisaaksi kasvamista, kun etenemisaskeleiden jälkeen katsoo taakseen ja huomaa, että aiemmin olisi kannattanut askeltaa eri tavalla. Harjoitteleminen on miksien löytämistä ja selittämisen sijaan miksi ein vastaamista.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 7.3.2015 Kategoria/t: 99päivää, common rant

 

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: