RSS

99 päivää kesään: päivä 15

09 Maa

Tapan kaiken vihertävän ympärilläni. Pidän kyllä viherkasveista, mutten saa pidettyä niitä hengissä. Niin kuolevat kaktukset, mehikasvit kuin köynnöksetkin, ja jos joku vahingossa selviää talvesta tai kesästä, se kuukahtaa heti kun minä huomaan.

Hoitooni ei sovi minkäänlainen kasvi. Yleensä unohdan kastella säännöllisesti ja sitten kastelen liikaa ikään kuin korvaukseksi. Valo-olosuhteet eivät ole elämälle otolliset, koska meillä ei ole ikkunalautoja. Olen hyvä hylkäämään ja unohtamaan kesäkukanalut parvekkeelle. Yleensä ne kukoistavat siellä hetken ennen kuin paahtava kuumuus tekee niiden ojentelusta liian tukalaa.

Ehkä siksi pidän leikkokukista. Naistenpäivätulppaanit ihastuttavat mieltäni edelleen läppärin vieressä. Tulppaani pääsee oikeuksiinsa hieman auenneena ja lähietäisyydeltä katsottuna. Hengitän jotenkin kummallisesti, enkä huomaa niiden tuoksua, mutta tahallaan nuuhkaisemalla havaitsen, että ne tuoksuvat vienosti.

Koska en yleensä osaa miettiä mitään tulematta lopputulokseen, päädyin siihen, että ostin pussillisen taimimultaa ihan turhaan. Mielenkiintoni ei riitä syventymään edes parissa päivässä kasvatettavien itujen hoitoon. Viherpeukaloni on pelkkä vitsi. Kukkakimput ovat minun juttuni.

Mainokset
 
3 kommenttia

Kirjoittanut : 9.3.2015 Kategoria/t: 99päivää, common rant

 

Avainsanat:

3 responses to “99 päivää kesään: päivä 15

 1. HelvetinPöllö

  14.3.2015 at 21.52

  Väittävät, että orkidea on kukka, joka elää meillä viherpeukalottomillakin. En ole vielä kokeillut, mutta olen ajatellut osoittaa väitteen vääräksi.

   
  • lintulainen

   15.3.2015 at 8.30

   Itse olen kuullut juuri päinvastaista 😀

    
 2. HelvetinPöllö

  15.3.2015 at 16.58

  No johan. Kai se on sitten kokeiltava, kumpi väite pitää paikkansa 😀 Kaksi kevätesikkoa on nyt sinnitelleet viikon, eikä hajuakaan, miten niitä pitäis elättää…

   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: