RSS

99 päivää kesään: päivä 17

11 Maa

Androidin uusi Lollipop-päivitys tuli vihdoin puhelimeeni. Asensin sen eilen illalla ennen nukkumaanmenoa, joten ehdin näpeltää sitä vasta tänään. Kaikki on toisin!

Tai ei kaikki, mutta kirjoittaminen on erilaista. Asetuksiin pääsy on toisen reitin takana. Ei ole enää äänetön-profiilia vaan on häiriötön tila, ja on toistaiseksi mysteeri, miten häiriöiden määrää, laatua ja ilmiasua säädellään. Motorola Assist on muuttunut kivasti omannäköiseksi säädettävästä apurista nuivaksi raksi ruutuun on/off -automaatiksi. Nettiselaimen välilehdet tikkari olisi halunnut piilottaa avoinna olevien sovellusten listaan, joka on sekin ihan erinäköinen!

Kivaa on uusi, monipuolisempi alasvedettävä valikko. Lisäksi nyt voi sängyssäkin makuuasennossa käyttää puhelinta niin, ettei näyttö käänny (erillinen valinta). Google opettelee tunnistamaan niitä sanoja, joilla yleensä kirjoitan, josta ensimmäinen ajatukseni oli, että kohta kaverini alkavat saada minun kirjoittamani näköisiä viestejä, ja toinen, se positiivinen asia, että automaattinen korjaus ehdottaa muitakin sanoja kuin yhteystietoluetteloni nimiä! Lisäksi puhelintoiminto on selkiytynyt. Ei sillä, että tarvitsisin sitä muuhun kuin lehtimyyjien puheluihin vastaamiseen.

Lukitusnäyttö on muuttunut, sitä varmaan voi muokata, mutta se vaatii nyt pyyhkäisyn ennen pin-koodia, mikä on kaltaiselleni kärsimättömälle näpyttelijälle loistojuttu.

No, totuttelen. Liikaa ei muuttunut, mutta mietinpä jälleen, kuinka monta vuosikymmentä eteenpäin vielä katsojan silmä muuttuu niin, että sulavampi on kaunista? Missä tulee sulavuuden raja vastaan?

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 11.3.2015 Kategoria/t: 99päivää, vimpaimet

 

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: