RSS

99 päivää kesään: päivä 20

14 Maa

Auto oli tänään määräaikaishuollossa, ja menin siksi aikaa itse kirjastoon. Olen käynyt kirjastossa jo monta kertaa tänä vuonna. Aiemmin ei ole tullut käytyä kovin usein, suorastaan liian harvoin, vaikka olen ollut melko lähellä kirjastoa töissä ja kävellen kotoakin on matkaa vain puolisen tuntia.

Kirjastossa on mieletön määrä ensinnäkin musiikkia. Nykyään on myös konsolipelejä. Toisekseen tietysti kirjasto on täynnä luettuja ja lukemattomia kirjoja. Kirjastosta voi varata uutuuskirjan tai varastossa pölyttyneen tai hyllyssä tai lainassa olevan. Kirjastossa voi jopa harjoitella pianonsoittoa, pelata ko. konsolipelejä tai tutustua liikuntavälineisiin. On lehtilukusalia, satuhuonetta ja sähköisiä kirjoja. Kokoustiloja, ilmaiskonsertteja, kaupungin kaavoitussuunnitelmat nähtävillä ja keskustelutilaisuuksia tielinjauksista. Opastusta tietokoneiden maailmaan.

Kirjastossa oli kiitettävästi muitakin kuin minä, mutta kirjastojen koko potentiaalia pitäisi hyödyntää paremmin. Vaikka kaupunginkirjastoon mahtuu vain pieni pala kaikesta maailman tallennetusta kulttuurista ja tiedosta, ei yksi ihminen saa sitä elinaikanaan kulutettua loppuun. Kirjasto on maailma maailman sisällä.

Mainokset
 
3 kommenttia

Kirjoittanut : 14.3.2015 Kategoria/t: 99päivää, common rant, lisää luettavaa

 

Avainsanat:

3 responses to “99 päivää kesään: päivä 20

 1. Essi

  14.3.2015 at 21.38

  Täällä Briteissä kirjastoissa pitää erikseen maksaa jos haluaa lainata CD:n tai DVD:n. Hinnat on yleensä jotain £1-£5 per levy. Ikävä Suomen systeemiä!

   
  • lintulainen

   15.3.2015 at 8.29

   Muistan, että Saksassa oli kirjastokortti maksullinen. Kyllä pitää arvostaa Suomen systeemiä!

    
 2. HelvetinPöllö

  14.3.2015 at 22.04

  Kirjastossa on myös vaikka käsityökerhoja. Ainakin ”meidän” kirjastossa on. Rohkaisin hurjan luontoni joulun jälkeen ja menin sinne, joka toinen tiistai. Siellä on ihan hauskaa. Eikä ole edes pakko tehdä käsitöitä (tuolla jokainen yleensä neuloo, paitsi mä tein viimeksi ristipistotyötä), voi vaan seurustella tai lukea käsityölehtiä tai mitä nyt haluaa. Ja sitten juoda teetä ja syödä pullaa välipalaksi 🙂

   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: