RSS

99 päivää kesään: päivä 27

21 Maa

Olen kotoisin maaseudulta. Olen kaupungistunut huomattavan hyvin ja nopeasti, enkä kaipaa maaseudulle asumaan. Pidän hyvin paljon siitä, että palvelut ovat lähellä, niitä on paljon ja niiden luo pääsee julkisillakin kulkuvälineillä, koska julkista liikennettä ylipäänsä on. Minulle sopii varsin hyvin, että lumityöt tarkoittavat ovenedustan ja auton harjaamista sekä autopaikan kolaamista. Kaupungissa kerrostalossa asuminen on sitä, että koko asunnon seinien ulkopuolinen elämä on ulkoistettu jollekulle muulle.

En haaveile muuttavani takaisin maaseudulle. Jos haluaisin muuttaa omakotitaloon, haluaisin muuttaa aivan kaupungin laidalle korkeintaan 15 kilometrin päähän keskustasta. Koira on ainoa syy, jonka vuoksi haluaisin ison pihan. En ole kiinnostunut puutarhanhoidosta enkä näe maaseudulla asumista mitenkään idyllisenä. Kesämökkeily on idylli.

Suomessahan ollaan menossa siihen suuntaan, että kaikkien pitäisi haluta asua kaupungissa, mieluiten Helsingissä. Tieverkosto saa rapautua ihan rauhassa. Julkinen liikenne ja kunnalliset palvelut lopetetaan vähin äänin (ei, se ei ole metelin pitämistä, että joku lehti tekee jutun siitä päätöksestä, jolla jokin asia taas lakkautettiin). HD-kanavia siirretään hiljaisuudessa 85 % väestöstä kattavasta kanavanipusta 60 % kattavaan kanavanippuun. Rautatiet on jaettu Helsingin lähiliikenteeseen ja muun maan kaukoliikenteeseen, arvaatteko kumpi on kalliimpaa? Asuminen on halpaa maaseudulla, jopa niin halpaa, että taloista ei pääse ilmaiseksikaan eroon. Loppuu kyläkauppa (kuka muistaakaan enää kauppa-autoja) ja posti pitäisi saada tuoda yhteispostilaatikkoon höpöhöpökauas asukkaista korkeintaan kerran viikossa, tai se pitäisi saada skannata (!) jossain isomman taajaman isommassa kaupassa ja lähettää sähköisesti ihmisille, jotka joutuvat kaukana asumisensa vuoksi maksamaan tolkuttomia hintoja nykymittapuulla hitaasta nettiyhteydestään.

Maalla asumisella on paikkansa sisuksissani kyllä. Ymmärrän täysin ihmisiä, jotka haluavat kaikesta ulkopuolisesta hankaloittamisesta huolimatta asua maaseudulla. Jos voisin asua maalla niin kuin kaupungissa, olisin kaikkein tyytyväisin keskellä ei-mitään kaiken läheisyydessä. Useamman ihmisen pitäisi muuttaa kaupungista maalle. Hyvin pitkälle kaupunkilaistuneet ihmiset kun eivät enää tajua maalla asumisesta mitään, ja ihan ilman mitään lähdeviittauksia ja perusteluita väitän, että maaseudulla asuvien elämää hankaloittavat päätökset tekevät kaupunkilaiset.

En pidä valosaasteesta, katupölystä, kovinkaan paljon ventovieraista ihmisistä mölyämässä ikkunani alla, jonkun kanssa peräkkäin ajamisesta, ohuista seinistä enkä kaikista järjestyssäännöistä.

Tämä postaus on jälleen kerran raakaversio ajatuksistani. Siskoni linkitti naamakirjassa linnunlaulukaraokeen, ja tajusin, että minulla on kaikesta maaseudulla asumisesta eniten ikävä linnunlaulua. Linnunlauluttomuuteen turtuu ja tottuu.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 21.3.2015 Kategoria/t: 99päivää, common rant

 

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: